Onze Pijnspecialisten
Onze pijnspecialisten staan voor u klaar
Binnen het Bravis Pijncentrum werken we met 8 pijnspecialisten, 1 verpleegkundig specialist, 5 pijnconsulentes, 5 secretaresses en 4 doktersassistentes. Samen staan wij voor kwaliteit en patiëntvriendelijkheid volgens de laatst geldende normen.
Wat doet een pijnspecialist?
De opleiding tot pijnspecialist kan gevolgd worden als een keuzespecialisme binnen de opleiding tot anesthesioloog. Een anesthesioloog is een medisch specialist die zich bezig houdt met het verzorgen van de verdoving bij operaties en pijnbestrijdng daarna. De laatste 2 jaar van de opleiding tot anesthesioloog kunnen besteed worden aan de pijn- en palliatieve geneeskunde om opgeleid te worden tot anesthesioloog-pijnspecialist. Tegenwoordig is het ook mogelijk om vanuit andere specialismen, bv. neurologie, orthopedie, chirurgie, de opleiding tot pijnspecialist te volgen. Een pijnspecialist is in de basis dus een medisch specialist binnen een vakgebied met een extra specialisatie in de pijn- en palliatieve geneeskunde daarbij. Ze zijn opgeleid om patiënten met allerlei soorten pijn te beoordelen en te behandelen.
Het Bravis Pijncentrum is opgenomen in het officiële register van erkende pijnklinieken in Nederland en voldoet daarmee aan de beroepsnormen en registratie-eisen die opgesteld zijn door de wetenschappelijke vereniging (NVA). Dit is een officieel register dat beheerd wordt door de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie. Zo staan ook alle pijnspecialisten binnen ons centrum officieel geregistreerd als pijnsepcialist bij de wetenschappeleijke vereniging (NVA). Enkele van onze pijnspecialisten zijn FIPP-gecertificeerd, een erkenning die gegeven wordt na het succesvol afleggen van het internationaal erkend examen van de World Institute of Pain (WIP).
Binnen het Bravis Pijncentrum worden alle uiteenlopende soorten pijn gezien en behandeld. Door de verschillende expertises van de pijnspecialisten zijn wij in staat om het complete pakket aan behandelingen aan u te kunnen aanbieden. Als pijnspecialist bespreken en onderzoeken wij uw klachten. Vervolgens stellen we een diagnose en gaan wij samen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn om de pijn te verlichten.
Hiervoor hebben we vaak de grove keuze tussen leefregels, medicijnen, niet-invasieve behandelingen en invasieve behandelingen. Zo hebben we bijvoorbeeld de mogelijkheid tot medicijnen tegen zenuwpijn, pleisters, TENS, fysiotherapie, revalidatie, etc. Bij de invasieve behandelingen gaat het er simpel gezegd om dat er een verdoving van structuren plaatsvindt om de pijn te verminderen. Daar zijn verschillende soorten injecties voor, die altijd plaats vinden onder lokale verdoving. Ze zijn in principe niet echt pijnlijk en waar het kan wordt er gebruik gemaakt van echogeleide of röntgengeleide injecties. Binnen het Bravis Pijncentrum zijn er verschillende expertises waardoor ook behandelingen tegen aangezichtspijn, oncologische pijnen (chordotomie) en neuromodulatie wordt toegepast door de pijnspecialisten.