Skip to main content
Aandacht verzacht

Kwaliteitsregistratie Pijngeneeskunde

Kwaliteitsregistratie Pijngeneeskunde

Waarom kwaliteitsregistratie?

Om de beste zorg te kunnen bieden, is inzicht in kwaliteit nodig. Daarom is het belangrijk dat wij verschillende gegevens van u vastleggen.

Het Bravis Pijncentrum is lid van de Sectie Pijn van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie. Vanuit deze vereniging is bepaald dat alle pijncentra in Nederland hun kwaliteit meten, zo ook de implantatiecentra voor neuromodulatie. De gegevens worden gebruikt om de zorg aan u te verbeteren.

Het gaat om de kwaliteit van de zorg die wij rechtstreeks bij u meten, de zogenaamde Patient Reported Outcome Measures (PROMs).

Met deze informatie vergelijken wij als pijnspecialisten zowel lokaal als landelijk de kwaliteit van zorg. Daarnaast leren we van elkaar en kunnen wij transparant zijn over de resultaten en effectiviteit van de behandelingen.

Kwaliteit meten en vergelijken kan alleen als de gegevens op dezelfde wijze worden ingevuld en verwerkt. De Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie heeft hiervoor vragenlijsten opgesteld. Een basis- en vervolgvragenlijst voor pijn in het algemeen en een basis- en vervolgvragenlijst voor patiënten die in aanmerking komen voor neuromodulatie.

Hoe gaat het in zijn werk?

Voordat u naar het ziekenhuis komt, vragen wij u om thuis op de computer een vragenlijst in te vullen. Dat doet u in uw persoonlijke, digitale patiëntendossier MijnBravis. U ontvangt een e-mail als een vragenlijst voor u klaar staat.
U logt in op MijnBravis via www.bravisziekenhuis.nl.
Nadat u de vragenlijst hebt ingevuld, geven wij de datum van uw eerste afspraak aan u door. Voor patiënten die in aanmerking komen voor neuromodulatie worden naast de eerste vragenlijsten later in het traject nog andere vragenlijsten toegstuurd.

Om te kunnen inloggen in MijnBravis moeten uw burgerservicenummer en e-mailadres bekend zijn in het ziekenhuis. Deze kunt u doorgeven bij de receptie van de polikliniek. Inloggen op MijnBravis kan op 2 manieren: met de DigiD app of met uw DigiD wachtwoord + sms-code.
Heeft u hulp nodig met MijnBravis? Kijk op de website van het ziekenhuis of ga langs bij de DigiTuin in het Bravis ziekenhuis. De vrijwilligers kunnen u wegwijs maken.

Lees en print deze informatie als patientinformatiefolder (PDF) (349 kb)


      "Erg fijn dat mijn pijnspecialist samen in een team zit met revalidatiearts en orthopeed om te overleggen over mijn pijn."